20.5.10

I mataffären

Vad vill man ha längst ner i påsen när man är och handlar mat?

Jag vill då ha de tyngsta varorna längst ner, typ mjölkpaketen. Och de frysta grejerna vill jag plocka sist, så att de inte smälter innan jag kommit hem. Och frukten och grönsakerna vill jag ha längst upp i kassen.

Har ni tänkt på hur allt är placerat i mataffärerna?
Schampoo å sånna prylar, blommor och kläderna brukar vara bland det första man kommer till. Och det är väll helt Ok. Men sen kommer frukten och grönsakerna. Ska dom alltså ligga längst ner i påsen å bli mosade, nej det vill man ju inte. Så då får man antingen ta en egen påse till det, eller lägga det i vagnen och sen plocka ner det i påsen. Sen då, vad brukar komma sen, joo korv och kött och frysvaror. Ska jag redan plocka ner frysvarorna? Dom kommer ju halvt tina innan jag kommit till kassan, eftersom det är halva butiken kvar. Så då får man alltså vänta med att plocka frysvarorna. Och så kommer mejeriet. Jahopp, antingen får jag lägga de tunga mejerivarorna på allt det andra, eller så får jag ta en ny påse. Och sen kommer allt det andra då...

Slutsamman av det hela:
Det enda mataffärerna har lyckats med i sin planering är det som kommer först och sist. Det som kommer först är torrvaror och det som kommer sist är godis och glass. Men varför har dom bara lyckats med att ha glassen (frysvara) nära kassorna, varför inte andra frysvaror? Och varför har man mejerivaror före grönsakerna? Jag förstår mig inte riktigt på planeringen, och jag irriterar mig på det varje gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du lämnar en kommentar, sånt gillar jag.